Descriere

Cu toate că este unanim considerată cereală, hrișca este de fapt o sămânță, bogată în flavonoid-gligozidul cunoscut ca rutina. Acesta întărește și tonifiază pereții celor mai mici vase de sânge, capilarele, făcând hrișca utilă în caz de degerături și pentru fragilitatea capilarelor. De asemnea, terapeuții naturiști o recomandă pentru tratamentul venelor varicoase. Rutina este un ajutor excelent în tratamentul tensiunii arteriale mari și pentru întărirea arterelor.

Principalii constituenți cunoscuți pentru fulgi de hrisca: proteine (acizi aminatu prețioși histidina, arginina, lizina, cistina, triptofan), materii amilacee, materii grase, vitamina P, rutina, săruri minerale (mai mult decât în grâu), fosfor, magneziu.

Fulgii de hrisca se înmoaie foarte repede în lichide fierbinți, deci nu trebuiesc fierți. De aceea fulgii de hrisca trebuiesc adăugați în mâncare la sfârșit (după fierberea acesteia). Se pot adăuga astfel în supe, ciorbe, mâncăruri sau în diferite deserturi cu lapte, fructe, miere. Pentru prepararea sarmalelor, ardeilor umpluți etc., fulgii de hrisca se înmoaie câteva minute în apă fierbinte apoi se amestecă compoziția care se introduce în cuptor.

Se inmoaie fulgi de hrisca în apă fierbinte timp de 3 minute. Se strecoară și se amestecă cu roșiile și condimentele date prin mixer. Opțional sosul obținut se poate căli câteva minute cu ceapă și usturoi. Se consumă la pizza, paste, cartofi la cuptor și alte preparate delicioase.

Ingrediente: fulgi de hrisca bio, din agricultură ecologică.

Detalii

EAN
6426282670535
Greutate
0.5 kg
Brand
Certificare
RO-ECO-008 Produs Ecologic (Organic, Eco, Bio)
Cantitate
500 gr
Origine
China

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review